Yapay zeka platformlarıyla kripto cüzdanlarını hedef alıyor

PRODAFT: EncryptHub, Web3 Geliştiricilerini Hedef Alan Yeni Bir Kampanya Başlattı

İsviçre merkezli siber güvenlik firması PRODAFT, finansal amaç güden tehdit aktörü EncryptHub’un, Web3 geliştiricilerini hedef alan yeni bir kampanya başlattığını duyurdu. Bu grup, Norlax AI gibi sahte yapay zeka platformlarını kullanarak kurbanlarını tuzağa düşürüyor. Sahte iş teklifleri ve portföy değerlendirme davetleri ile geliştiricileri çeken bu platformların arkasındaki amacın, Fickle Stealer adlı bilgi çalma yazılımını kurbanların cihazlarına yüklemek olduğu belirtiliyor.

Web3 Geliştiricileri Hedefte

Web3 geliştiricileri, kripto para cüzdanları, akıllı sözleşme kodları ve hassas test ortamlarına erişim sağladıkları için saldırganların öncelikli hedefi haline gelmiş durumda. Bu geliştiriciler genellikle serbest çalışıyor veya merkeziyetsiz projelerde yer aldıkları için klasik koruma yöntemleriyle korunmaları zorlaşıyor.

Siber Saldırılar Nasıl Gerçekleşiyor?

Saldırı zinciri, geliştiricilere sahte iş görüşmesi veya portföy incelemesi bahanesiyle Telegram ve X gibi platformlardan sahte toplantı bağlantıları göndererek başlıyor. Bu taktiği kullanan saldırganlar, aynı zamanda Remote3 adlı Web3 iş ilanı platformuna başvuranları da aynı yöntemle hedef alıyor. Saldırganlar, kurbanları Google Meet üzerinden görüşmeye çağırıp ardından Norlax AI’ya yönlendirerek tuzağa düşürüyor.

Kurbanlar, sahte bir hata mesajı altında güncel olmayan ses sürücüsü uyarısı alıyor. Mesajdaki bağlantıya tıkladıklarında, gerçekte zararlı bir yazılım olan ve Realtek HD Audio Driver gibi görünen bir dosya indiriliyor. Bu yazılım, PowerShell komutlarıyla Fickle Stealer’ı cihazda aktif hale getiriyor.

Yeni Ransomware ve Saldırı Teknikleri

PRODAFT, tehdit aktörleri EncryptHub gibi grupların sahte AI uygulamaları aracılığıyla kripto cüzdanları, geliştirici kimlik bilgileri ve hassas proje verilerini başarıyla topladığını belirtiyor. Bu verilerin yasa dışı piyasalarda satılması veya kötü amaçlı kullanılmasıyla farklı para kazanma stratejilerine işaret ediliyor.

Ayrıca, Trustwave SpiderLabs Haziran 2025’te ortaya çıkan KAWA4096 adlı yeni bir fidye yazılımını tanıttı. ABD ve Japonya merkezli şirketlere saldıran bu yazılım, paylaşılan ağ sürücülerindeki dosyaları hızlıca şifreleyen çoklu iş parçacığı kullanan yeni bir yöntemi benimsemiş durumda.

Diğer yandan, BlackByte grubunun bir parçası olduğu iddia edilen Crux adlı başka bir fidye yazılımı da Temmuz ayında keşfedildi. Saldırganlar, RDP üzerinden elde edilen meşru kullanıcı bilgileriyle ağlara sızarak kötü amaçlı komutları gizleme ve sistem kurtarma seçeneklerini devre dışı bırakma yoluna gidiyor.

Siber güvenlik uzmanları, bu tür saldırılara karşı Windows işlemlerini dikkatle izleyen ve uç nokta algılama-tepki sistemlerini kullanan kurumların saldırganları erkenden fark edebileceğini öneriyor.

Related Posts

Bilim kurgu gerçek oldu, arılar minik robotlara dönüştürüldü

Çinli bilim insanları, beyinlerine yerleştirilen minik kontrol cihazları sayesinde arıların uçuş yönlerini başarıyla değiştirmeyi başardı. Bu dikkat çekici gelişme, arıların gelecekte arama-kurtarma veya keşif görevlerinde kullanılması gibi pek çok ilginç olasılığı gündeme getiriyor.

Bilim adamları imkansız denilen zaman kristalini gerçeğe dönüştürdü

Geleneksel kristaller, atomların uzayda düzenli bir yapı oluşturmasıyla bilinir. Nobel ödüllü fizikçi Frank Wilczek’in 2012’de ortaya attığı fikir ise bu düzenin zaman boyutunda da tekrarlanabileceği yönündeydi. Wilczek’in “zaman kristali” konsepti …

Yüzyıllık büyük gizemde sona gelindi: İlk uçağı kim icat etti? Çok şaşıracaksınız

Wright Kardeşler mi, Santos-Dumont mu, yoksa Osmanlı’dan Hezârfen mi? İşte gökyüzüne uzanan gerçek hikâye… Uçmak, insanlığın en büyük hayaliydi. Ama bu hayali kim ilk gerçekleştirdi? Herkesin bildiği Wright Kardeşler mi, yoksa tarihin unuttuğu kahramanlar mı? Uçuşun tarihine dair bilinmeyenler, tartışmalar ve şaşırtıcı detaylar…

WhatsApp’ta reklam dönemi

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, reklam gösterimine yönelik ilk adımı attı. Meta’nın yeni gelir modeli kapsamında geliştirilen bu özellik, uygulamanın beta sürümünde test edilmeye başlandı. Kullanıcı deneyimi açısından tartışmalara neden olabilecek bu adım, tepkileri de beraberinde getirdi.

Microsoft’un neden sualtı veri merkezleri var? İşin uzmanları anlattı

Microsoft’un sualtı veri merkezleri projesi Project Natick, teknoloji dünyasında yankı uyandıran bir deney olarak 2013 yılında başladı. Amaç, geleneksel veri merkezlerinin yüksek enerji tüketimi ve çevresel etkilerini azaltarak daha sürdürülebilir …

Eski popülerliğini yitirse de Palworld için Türkçe dil desteği geliyor

Pokemon’a benzerliği ile dikkat çeken ve çok kısa süre içinde milyonlarca aktif oyuncuya seslenen Palworld için yeni desteklenen diller geliyor. Bunlardan biri de Türkçe oluyor.