Kadına şiddete karşı protokol

Üniversiteler ve Aileler Arasındaki İlişkiler Güçleniyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Özvar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda imzalanan protokolün, kurumlar arasındaki bağları güçlendirmenin yanı sıra üniversiteler ile toplum arasındaki ilişkilerin daha da sağlamlaşmasına yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı. 2025 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Aile Yılı” ilan edilmesinin Türkiye’nin geleceğine yönelik güçlü bir vizyonunun bir parçası olduğunu belirten Özvar, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Aile, toplumun temeli ve taşıyıcısıdır. Bu çerçevede üniversitelere büyük görevler düşmektedir. Evlilik öncesi eğitimden aile içi iletişim becerilerine, kuşaklar arası ilişkilerin güçlendirilmesinden bağımlılıkla mücadeleye kadar pek çok konuda üniversitelerimiz, bilimsel araştırmaları ve toplumla doğrudan etkileşim içinde bulunan faaliyetleriyle katkıda bulunmalıdır. İmzaladığımız protokol, bu katkıyı kurumsal bir çerçevede topluma sunacaktır. Toplumun tamamına ayrım yapmaksızın bu hizmeti sunmak temel görevimizdir. Bu anlayışla, kadın ve erkek öğrencilerin yükseköğretim imkanlarından eşit şekilde faydalanmasını sağlamak için uzun süredir istikrarlı politikalar izliyoruz.”

Özvar, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri ile üniversiteler arasındaki koordinasyonun artırılmasının, Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) alanlarında kız çocuklarının desteklenmesinin, yaşlı ve engelli bakımı gibi konularda uzman yetiştirilmesine yönelik programların teşvik edilmesinin, akademik ve sosyal açıdan büyük dönüşümleri beraberinde getireceğine inandığını dile getirdi.

POLİTİKALARIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise protokolün, bakanlığın çalışma alanlarına bilimsel ve yapısal katkı sunacak yeni bir zemin oluşturacağını belirtti. Üniversitelerin birikimleriyle politika geliştirme süreçlerini daha da güçlendireceklerini belirten Göktaş, şunları söyledi: “85 milyon vatandaşımıza ulaşan hizmetlerimizi, akademik destekle daha etkili ve kapsayıcı hale getirmeyi önemsiyoruz. Bu hizmetleri geliştirirken bilimsel verilerden, akademik çalışmalardan ilham alıyoruz. Protokol, çalışma alanlarımıza bilimsel ve yapısal katkı sunacak yeni bir zemin hazırlıyor.”

Related Posts

Arefe günü resmi tatil mi, tam gün mü, yarım gün mü? Diyanet Dini Günler Takvimi: 2025 Kurban Bayramı Arefe Günü tarihi!

Kurban Bayramı Arefe Günü tarihi merak içerisinde araştırılıyor. Özellikle tatil planı yapacaklar ise “Arefe günü resmi tatil mi, tam gün mü, yarım gün mü?” sorusunun cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere Zilhicce Ayı’nın 9. günü Kurban Bayramı Arefe Günü olarak idrak ediliyor. Peki, Arefe günü resmi tatil mi, tam gün mü, yarım gün mü? Arefe Günü ne zaman? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte ayrıntılar…

HMGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

HMGS sonuçları için adayların bekleyişi sürüyor. Adalet Bakanlığı Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı, 27 Nisan’da gerçekleştirildi. 17 il ve 18 sınav merkezinde düzenlenen sınavda adaylara 120 sorudan oluşan test yöneltildi ve 155 dakika cevaplama süresi tanındı. Değerlendirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından HMGS sonuçları erişime açılacak. ÖSYM sınav sonuç tarihini de paylaştı. Peki HMGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? İşte ayrıntılar…

MEB AGS BAŞVURU EKRANI 2025 || Akademi Giriş Sınavı başvurusu ne zamana kadar, nereden yapılır? MEB AGS sınav ücreti ne kadar, kimler sınava girebilir? ÖSYM kılavuzu yayınlandı!

MEB AGS başvuru kılavuzu yayınlandı ve ÖSYM başvuru ekranı erişime açıldı. Akademi Giriş Sınavı başvuruları, ÖSYM kılavuzu ve takvimi doğrultusunda gerçekleştirilecek. Millî Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS), Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere iki oturumda düzenlenecek. Sınava, ilgili mevzuat kapsamında Millî Eğitim Akademisine giriş için 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nda belirtilen koşullara sahip olan adaylar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. ÖSYM AGS başvuru kılavuzunda sınav ücreti ve başvuru bilgileri de yer aldı. Peki Akademi Giriş Sınavı başvurusu nasıl, nereden yapılır? MEB AGS sınav ücreti ne kadar? İşte MEB AGS başvuru ekranı ve ÖSYM kılavuzu…

AGS ne zaman yapılacak? Sınav tarihi ve başvuru tarihi takvim aracılığıyla duyuruldu

2025 AGM sınavı ve başvuru tarihleri ne zaman, sorusu gündemde yer almaya devam ediyor. Öğretmenlik Mesleği Kanunu uyarınca öğretmen adaylarının Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimine kabulü, ilk kez Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 13 Temmuz 2025’te düzenlenecek “MEB-AGS” sonuçları doğrultusunda yapılacak. Sınav, 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere 2 oturumda düzenlenecek. Söz konusu sınavın başvuruları mayıs ayında yapılacak. Peki, AGS başvuru ücreti belli oldu mu? İşte, ayrıntılar.

New York’ta pek çok ünlü ismin katıldığı Met Gala etkinliği başladı

New York’ta pek çok ünlü ismin katıldığı Met Gala etkinliği başladı

ALO 170 neden cevap vermiyor? ALO 170 neden meşgul çalar?

İŞKUR çağrı merkezi olarak da bilinen ALO 170, Türkiye’deki vatandaşlara hizmet veren bir çağrı merkezi numarasıdır ve çeşitli kamu hizmetleriyle ilgili soruları cevaplamaktadır. Eğer ALO 170’ye bağlanamıyorsanız ve sürekli meşgul çalıyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir. Peki, ALO 170 neden cevap vermiyor? ALO 170 neden meşgul çalar? İşte, o detaylar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir